Avada Car Dealer News

In dit hoofdstuk van de gids nemen we je mee door enkele cruciale termen die je moet begrijpen bij het importeren van een auto uit Duitsland.

1. Scheckheftgepflegt (Onderhouden volgens voorschriften):
Wanneer je deze term tegenkomt, betekent dit dat de auto volgens de voorschriften van het automerk is onderhouden, bij voorkeur door een officiële dealer. Het onderhoudsboekje (scheckheft) dient als bewijs.

2. HU/AU en TÜV (APK):
In Duitsland staat HU/AU voor Hauptuntersuchung en Abgasuntersuchung, vergelijkbaar met de Nederlandse Algemene Periodieke Keuring (APK). Bij aankoop met een geldige Duitse HU/AU wordt deze in Nederland zonder problemen overgenomen als APK.

3. Sachmängelhaftung (Aansprakelijkheid voor gebreken):
Deze term kan in het koopcontract verschijnen en geeft aan dat de verkoper niet aansprakelijk is voor mogelijke gebreken. Het is raadzaam om deze clausule zorgvuldig te controleren.

4. Inzahlungnahme (Inruil):
Als je een auto inruilt, wordt dit aangeduid met “Inzahlungnahme.” Begrijp de voorwaarden en waarde van inruilvoertuigen als dit van toepassing is.

5. Jahreswagen (Jong gebruikte occasion):
Dit verwijst naar een jong gebruikte auto die voorheen werd gebruikt door een medewerker van de autofabrikant. Vaak zijn deze auto’s compleet uitgerust en hebben ze weinig kilometers op de teller.

6. Erstzulassung (Datum 1e toelating):
Deze term verwijst naar de datum waarop de auto voor het eerst op kenteken is gezet. Dit is van groot belang bij het berekenen van de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM).

7. Ausstattung (Uitrusting):
Wanneer je “ausstattung” of “fahrzeugausstattung” in een advertentie ziet, worden hiermee de extra opties of pakketten op de auto bedoeld.

8. Unfallfrei (Geen schadeverleden):
Deze term geeft aan dat de auto geen verleden heeft met schade. In Duitsland is de verkoper verplicht alle schades uit het verleden te melden aan de koper.

9. Anzahl der Fahrzeughalter (Aantal vorige eigenaren):

Dit geeft eenvoudigweg het aantal vorige eigenaren van de auto aan. Een lager aantal kan wijzen op een stabielere voertuighistorie.

10. Qualitätssiegel (Keurmerk):

Dealers geven keurmerken aan hun eigen voorraad, zoals BMW Premium Selection of Audi Plus Garantie. Deze zorgen voor extra kwaliteitsgarantie.

11. CO2 Emissionen kombiniert (Gecombineerde CO2-uitstoot):
Belangrijk voor de BPM-berekening. De gecombineerde CO2-uitstoot kan verschillen met de specificaties in Nederland. Dit kan invloed hebben op de belastingtarieven.

Laat Een Reactie Achter