Brandstof berekening

Jouw berekening

Terugrit meerekenen?
Het aantal kilometers wordt in de berekening verdubbeld.
Dit kan de brandstofprijs zijn per liter, per KM/H of per KG.

Resultaat

Hier vind je alle gegevens over jouw berekening.
Klik op de knop om een berekening te maken.

Actuele brandstofprijzen

Dit zijn de meest actuele brandstofprijzen:
Euro 95: 1.997
Diesel: 1.831
LPG: 0.805
Laatste update: 01-01-2024. Deze data wordt elke week bijgewerkt.

Jouw Reis in CO2:

Ieder voertuig (behalve de benenwagen) stoot een vorm van CO2 uit. Benieuwd wat de CO2 uitstoot is van jouw reis?

Auto en motor:

Auto (Benzine): 75g CO2 uitstoot
Auto (Diesel): 65g CO2 uitstoot
Auto (Elektrisch): 27g CO2 uitstoot
Hybride auto (Benzine/Elektrisch): 55g CO2 uitstoot

Openbaar vervoer

Trein (Elektrisch): 1g CO2 uitstoot
Trein (Diesel): 45g CO2 uitstoot
Bus/Tram/Metro: 48g CO2 uitstoot
OV Gemiddeld: 14g CO2 uitstoot

Overig:

Fiets/Lopen: 0g CO2 uitstoot
Elektrische Fiets: 2g CO2 uitstoot
Scooter (Benzine): 38g CO2 uitstoot
Scooter (Elektrisch) 8g CO2 uitstoot
Motorfiets (Benzine): 65g CO2 uitstoot

Bron: Milieucentraal.nl, Berekening door: WielWeet.nl

De WielWeet Brandstofkosten Calculator is een handige tool die je helpt om de brandstofkosten van elke autorit te berekenen. Je hoeft alleen maar een paar gegevens in te vullen, zoals:

Gereden kilometers: Hoe ver ga je rijden? Of het nu een kort ritje naar de supermarkt is of een lange vakantietrip, wij rekenen het voor je uit.
Aantal passagiers: Met wie ga je op pad? Of je nu alleen reist of met een volle auto, wij laten je zien hoe dit de brandstofkosten beïnvloedt. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, maar ook hoe meer besparing!
Verbruik per 100 km: Hoe zuinig is jouw auto? Vul het gemiddelde verbruik van jouw auto in liters per 100 kilometer in, en wij berekenen hoeveel brandstof je nodig hebt voor jouw rit.
Onderhoudskosten: Hoeveel kost het om jouw auto in goede staat te houden? Vul de geschatte onderhoudskosten per jaar in, en wij verdelen dit over het aantal kilometers dat je rijdt. Zo krijg je een beter beeld van de totale kosten van jouw auto.
Brandstofprijs: Hoeveel betaal je voor een liter brandstof? Vul de actuele prijs van diesel, LPG of benzine in, en wij berekenen hoeveel je kwijt bent aan de pomp.

Met al deze gegevens geeft de WielWeet Brandstofkosten Calculator je een duidelijk overzicht van de brandstofkosten per rit, per kilometer en per persoon. Zo kun je makkelijk zien hoeveel geld je kunt besparen door bijvoorbeeld zuiniger te rijden, minder vaak te rijden of meer mensen mee te nemen.

Waarom is de WielWeet Brandstofkosten Calculator handig voor jou?

De WielWeet Brandstofkosten Calculator is niet alleen handig voor het berekenen van de brandstofkosten, maar ook voor het vergelijken van verschillende opties. Bijvoorbeeld:

– Wil je weten of het voordeliger is om met de auto of met het openbaar vervoer te reizen? Vergelijk de brandstofkosten met de kosten van een trein- of buskaartje.
– Wil je weten of het loont om over te stappen op een andere brandstofsoort? Vergelijk de brandstofprijzen en het verbruik van diesel, LPG en benzine.
– Wil je weten of het zin heeft om een nieuwe, zuinigere auto te kopen? Vergelijk het verbruik en de onderhoudskosten van jouw huidige auto met die van een potentiële nieuwe auto.

Met de WielWeet Brandstofkosten Calculator kun je dus slimme keuzes maken die goed zijn voor jouw portemonnee én voor het milieu. Want minder brandstofkosten betekent ook minder CO2-uitstoot.

Probeer de WielWeet Brandstofkosten Calculator nu zelf!

Ben je benieuwd hoeveel jij kunt besparen op jouw brandstofkosten? Probeer dan nu zelf de WielWeet Brandstofkosten Calculator uit. Het is gratis, snel en eenvoudig. Vul hieronder jouw gegevens in en ontdek hoeveel jij kunt besparen op jouw volgende autorit.