Avada Car Dealer News

Als je een motor hebt gekocht in het buitenland, moet je deze natuurlijk nog naar Nederland vervoeren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van de afstand, de kosten en je eigen voorkeur. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende opties en waar je op moet letten.

Optie 1: Zelf rijden
Je kunt er voor kiezen om de motor in een aanhanger of bus te vervoeren. De meest avontuurlijke manier is om je motor te vervoeren is echter om er zelf mee te gaan rijden. Dit kan een leuke ervaring zijn, maar ook een uitdaging. Je moet rekening houden met de volgende zaken:

 • Je moet voor vervoer zorgen naar plaats van bestemming.
 • Je hebt een geldig rijbewijs nodig voor het type motor dat je hebt gekocht.

 • Je hebt een tijdelijk kenteken nodig voor het land waar je de motor hebt gekocht. Dit kun je meestal aanvragen bij de verkoper of bij een lokale instantie. De kosten en de geldigheidsduur kunnen per land verschillen.

 • Je hebt een verzekering nodig voor de motor. Dit kun je regelen via een Nederlandse verzekeraar of via een buitenlandse verzekeraar die ook in Nederland dekking biedt. Let op dat je de juiste dekking kiest voor het land waar je doorheen rijdt.

 • Je moet de verkeersregels en de tolwegen kennen van de landen waar je doorheen rijdt. Zorg dat je voldoende contant geld of een creditcard bij je hebt om eventuele boetes of tol te betalen.

 • Je moet rekening houden met het weer, de verkeersdrukte en de afstand die je moet afleggen. Plan je route van tevoren en neem voldoende pauzes onderweg. Zorg ook dat je motor in goede staat is en dat je eventuele reserveonderdelen of gereedschap bij je hebt.

 • Je moet alle accessoires en onderdelen mee kunnen vervoeren.

Optie 2: Laten transporteren
Een andere manier om je motor te vervoeren is om deze te laten transporteren door een gespecialiseerd bedrijf. Dit kan handig zijn als je geen tijd of zin hebt om zelf te rijden, of als de afstand te groot is. Je moet rekening houden met de volgende zaken:

 • Je moet een betrouwbaar transportbedrijf vinden dat gespecialiseerd is in het vervoeren van motoren. Je kunt online zoeken naar reviews of ervaringen van andere klanten, of advies vragen aan de verkoper of aan een importeur.

 • Je moet afspraken maken over de prijs, de ophaal- en afleverdatum, de betalingswijze en de verzekering van de motor tijdens het transport. Vraag altijd om een schriftelijke bevestiging van deze afspraken en controleer deze goed.

 • Je moet zorgen dat je motor goed wordt vastgezet en beschermd tijdens het transport. Dit kun je zelf doen of overlaten aan het transportbedrijf. Zorg dat er geen losse onderdelen of accessoires aan de motor zitten die kunnen beschadigen of kwijtraken.

 • Je moet zorgen dat je alle documenten van de motor bij je hebt, zoals het buitenlandse kentekenbewijs, het aankoopbewijs, het tijdelijke kenteken en de verzekering. Deze heb je nodig om de motor in te voeren bij de RDW en de Belastingdienst.

Optie 3: Laten invoeren
Een derde mogelijkheid is om de motor te laten invoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Dit kan een goede optie zijn als je geen tijd of zin hebt om zelf de motor te vervoeren of de administratieve rompslomp te regelen. Een invoerbedrijf kan je helpen met het transport, de keuring, de BPM-aangifte en de kentekenregistratie. Je betaalt hiervoor uiteraard wel een vergoeding, die afhankelijk is van het type motor, de afstand en de service die je kiest.

De voordelen van deze optie zijn dat je zelf weinig hoeft te doen en dat je verzekerd bent van een professionele afhandeling. Het nadeel is dat je meer geld kwijt bent dan wanneer je zelf de motor invoert. Bovendien moet je erop vertrouwen dat het invoerbedrijf betrouwbaar is en goed voor je motor zorgt. Het is daarom belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen naar de reputatie en de ervaringen van het bedrijf dat je kiest.

Laat Een Reactie Achter